Since 1992

Yves Guns

3 bakkerijen, 3 ateliers, Sterrebeek, Bertem, Kortenberg.

Yves Guns is niet zomaar bakker geworden. Zijn droom, zijn ideaal was om na zijn schoolleven, lijnpiloot te worden. Om deze dure opleiding te kunnen betalen, werkte hij als student in een bakkersatelier.

Al snel ontdekte hij de liefde voor het product, zijn geur, het beroep… Eerst werd hij banketbakker en nam de bakkerij over die gelegen is in zijn geboortedorp te Sterrebeek.

Op een dag, door gebrek aan personeel, werd hij verplicht om zelf brood te maken. Sindsdien heeft hij zijn roeping gevonden en is hij niet bereid om deze ooit nog los te laten.

In zijn atelier, bereidt Yves Guns met zorg zijn zuurdesem, vooral een vloeibaar zuurdesem. De zuurdesem is namelijk, volgens Yves Guns, de ziel van de bakker.

Je moet hem leren beheersen.

Het zijne is bereid volgens een vast ritueel: de druiven en de appelen moeten fermenteren en het sap wordt gebruikt. Dit laat hij weken gedurende 24 uur aan 24 graden. Nadien voegt hij water en meel toe, kneed alles gedurende 2 à 3 minuten en laat hij opnieuw alles rusten gedurende 24 uur aan 24 graden.

Deze procedure herhaalt hij gedurende 5 dagen.

 

De passie voor het brood, brengt ons ertoe om voortdurend op zoek te gaan naar nieuwe meelsoorten, biologische meelsoorten, van de beste molens in heel Europa. 

Pizza

Sinds mijn jongste jaren, voor ik zelfs droomde om piloot te worden, wou ik chef worden… een grote chef.

Ik ben begonnen met de creatie van pizza’s kort voor de coronacrisis.

Het succes was duidelijk aanwezig, de rage was groot.

 

Ik visualiseer de pizza net als een bord dat niet altijd gedeeld moet worden en dat toegankelijk moet zijn voor elke portefeuille.

Een grote uitdaging wanneer men houdt van verschillende producten.

De pizza’s zijn enkel beschikbaar in onze winkel in Sterrebeek.

Ergens in Kreta 

Het Bio Olijfproductie van Yves Guns

Enkel de beste ingrediënten

De passie voor het brood, brengt ons ertoe om voortdurend op zoek te gaan naar nieuwe meelsoorten, biologische meelsoorten, van de beste molens in heel Europa.  

Recepten van de grootmoeder

In zijn atelier, bereid Yves Guns met zorg zijn zuurdesem, vooral een vloeibaar zuurdesem. De zuurdesem is namelijk, volgens Yves Guns, de ziel van de bakker.

Alles met de hand gemaakt

Zijn zuurdesem is bereid volgens een vast ritueel: de druiven en de appelen moeten fermenteren en het sap wordt gebruikt. Dit laat hij weken gedurende 24 uur aan 24 graden. Nadien voegt hij water en bloem toe, kneed alles gedurende 2 à 3 minuten en laat hij opnieuw alles rusten gedurende 24 uur aan 24 graden.

Openingstijden

STERREBEEK
Open van maandag tot vrijdag van 6.30 tot 18.30, op zaterdag van 7.00 tot 18.00 uur, en op zondag van 7:00 tot 14:30 uur.
Gesloten op dinsdag

KORTENBERG
Open van maandag tot vrijdag van 6.30 tot 18.30, op zaterdag van 7:00 tot 18.00 uur, en op zondag van 7:00 tot 14:30 uur.
Gesloten op dinsdag

BERTEM
Open van maandag tot zaterdag van 6.30 tot 18.00 uur en zondag van 7:00 tot 14:00.
Gesloten op dinsdag

Bezoek ons

STERREBEEK
Mechelsesteenweg 166 – 1933 Sterrebeek
Tél. : 02 731 19 70

KORTENBERG
Leuvensesteenweg 305 – 3070 Kortenberg
Tél. : 02 251 02 00

BERTEM
Tervuursesteenweg 93 – 3060 Bertem
Tél. : 016 26 01 82

Follow us

Don`t copy text!